tisdag 20 december 2011

Polis Peter Fredriksson - Kriminell respektlös horunge

Polis åtalad efter våld och förolämpningar

BORLÄNGE

Efter att första ha delat ut ett knytnävsslag i bröstet knuffade polisinspektör Peter Fredriksson mannen mot en bil. Polis Fredriksson ska även ha kallat mannen för “jävla idiot” och “pucko”. Nu åtalas Fredriksson för misshandel, alternativt tjänstefel och förolämpning.

Händelsen inträffade på Lekkattgatan i Borlänge den 23 november dit en polispatrull larmats. Där ska polisinspektör Fredriksson, hemmahörande i Falun, ha uppträtt mycket aggressivt mot en man som fick ta emot ett knytnävsslag i bröstet. Polis Peter Fredriksson ska därefter också ha knuffat mannen mot en bil. Polisinspektören ska också ha förolämpat mannen genom uttalanden som “kom hit din jävla idiot” och “håll käften, jävla pucko!”.

Mannen polisanmälde händelsen som lämnades vidare till åklagarmyndighetens enhet för polismål i Göteborg. Där har nu chefsåklagare Per Lind beslutat att väcka åtal mot polisinspektören för misshandel, alternativt tjänstefel och förolämpning. Åklagaren anser att polisinspektören i sin myndighetsutövning åsidosatt vad som gällde för uppgiften och ingripit på ett sätt som inte kan anses som försvarligt. Gärningen anses inte heller som ringa.

Utöver målsägaren åberopas även två vittnen som ska kunna styrka att polisinspektör Peter Fredriksson uppträtt på det sätt som beskrivs i åtalet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar