onsdag 7 december 2011

Polis Kenneth Johannesson, född 19540830, i Örebro försökte att mörda 16-åring som hämnd för slag med flaska

Polis Kenneth Johannesson från Örebro följde ej mänskliga rättigheter utan sköt pojke för sin egen säkerhets skull


Ytterligare grova brott mot 16-åringen begås utav åklagare Elisabeth Börjesson och domare Anders Forsbäck som inte vill respektera FNs och Europadomstolens artiklar om dom mänskliga rättigheterna och statens skyldigheter.

 


"Allvarligt för skottskadad pojke"

Örebro 2011-12-07.

Den 16-åring som skottskadats av polis opererades på onsdagen. “Läget är allvarligt men stabilt”, enligt en presskommuniké från Örebro universitetssjukhus.

Under dagen framkom nya uppgifter om vad som ledde fram till den situation där en polisman i Örebro på tisdagskvällen inte såg någon annan utväg än att skjuta mot pojken.

En av 16-åringens vänner berättar i en intervju med Na.se att pojken varit lite “paranoid eftersom han var efterlyst”. När polisen kom till järnvägsstationen viskade 16-åringen att han skulle springa, sedan böjde han sig ner och plockade ur sin väska upp en flaska som han slog i huvudet på en av poliserna.

Enligt Örebropolisens presstalesman Mats Nylén hotade sedan 16-åringen de efterföljande poliserna verbalt samtidigt som han hade handen innanför jackan. Poliserna fick därför uppfattningen att pojken bar på ett vapen. På en bakgård kände sig två poliser så hotade att de sköt varningsskott. Trots det fortsatte pojken sin flykt och försvann iväg. Men ytterligare en polis, som kom ensam i bil, fick stopp på 16-åringen. Även han blev hotad på samma sätt. Polisen sköt varningsskott och när hoten inte upphörde kände han sig tvingad att skjuta mot pojkens ben, säger Mats Nylén.

Enligt uppgifter till tidningen kan 16-åringen vara den yngste som skjutits av polis. Han var på rymmen från ett ungdomshem.


Örebro tingsrätt - mål B 6540-11

På åklagarens begäran har målsägandeförhör hållits med Jonas Bohlin, Catrine Karlsson, Kenneth Johannesson, Arvid Gunnarsmo, Tuula Nymark och Carl Wilén. Av förhören framgår bl.a. följande.

Jonas Bohlin. Han har arbetat som polis i åtta år och arbetar f.n. på en ungdomsrotel. Vid sjutiden på kvällen blev han och hans kollega Catrine Karlsson beordrade att göra ett ingripande på centralstationen i Örebro. Bakgrunden var misstankar omen pågående narkotikalangning. När de kom dit såg de norr om stationsbyggnaden tre ungdomar som stämde in på de signalement som de hade fått. Han kände igen en av ungdomarna och han visste att ynglingen i fråga hade en kriminell bakgrund. Ungdomarna berättade att en kvinna hade frågat dem efter narkotika. Han bad dem visa sina legitimationer.

En av de två ynglingarna, Samir, ville gå sin väg och han sade därför till Samir att stanna kvar. Han kände inte igen Samir sedan tidigare. Samir hade en väska med alkohol med sig. Samir uppgav att han var 21 år gammal och han tyckte att uppgiften verkade rimlig. Samir började greja med sin väska. Stämningen mellan dem var helt normal. Plötsligt pekade Samir på en flicka och berättade att hon hade frågat dem om narkotika. När han vände sig om tilldelade Samir honom ett kraftigt slag i bak-huvudet med en flaska. Flaskan gick inte sönder, men slaget gjorde mycket ont. Han blev mycket överraskad. Han har aldrig blivit attackerad på ett liknande sätt. Samir kastade ifrån sig flaskan och sprang sin väg med väskan i handen. Samir försökte hoppa in i en taxi, men misslyckades. Han sprang efter Samir med dragen batong. Samir sprang över Östra Bangatan. Han slängde ifrån sig batongen och plockade fram pepparsprejen.

Det märktes att Samir började bli trött. Samir vände sig mot honom och skrek att han hade ett vapen på sig. Eftersom Samir höll sin ena hand innanför jackan tog han Samir på orden och drog upp sitt tjänstevapen och riktade det mot Samir. Samir höll handen i midjehöjd. Han siktade mot Samir och var beredd att skjuta om Samir skulle plocka fram sitt vapen. Han sade till Samir att lägga signed, men Samir struntade i vad han sade och fortsatte skrika att han hade ett vapen. Catrine Karlsson kom i fatt dem och även hon drog upp sitt tjänstevapen. Samir började springa mot Folkets hus där han sprang ned och satte sig i en källartrappa. Det var dunkelt på platsen. Han kontaktade larmcentralen och bad om förstärkning. Samir upprepade hela tiden att han hade ett vapen och att han inte drog sig för att använda det. Samirs beteende var aggressivt och hotfullt. Deras kollega Carl Wilén kom till platsen och tog över kommandot.

Carl Wilén stod rakt framför Samir och avlossade ett varningsskott. Trots detta började Samir gå i riktning mot Carl Wilén. Till slut var Carl Wilén tvungen att backa undan och springa ut från gården. Situationen var så allvarlig att han kände sig hotad till livet. Han har aldrig varit med om att en person inte reagerar inför varningsskott. Vad som gjorde allt ännu allvarligare var att allmänheten skulle kunna komma till skada, om de inte fick kontroll över situationen. I samma ögonblick kom Kenneth Johannesson till platsen. Samir försvann i riktning mot parkeringsplatsen vid butiken Myrorna. När Samir stod invid en vägg avlossade Kenneth Johannes-son ett varningsskott. Samir fortsatte skrika och började gå i riktning mot Kenneth Johannesson, som tvingades backa undan. Avståndet mellan Kenneth Johannesson och Samir var kanske sju eller åtta meter. Samirs beteende var sådant att han var helt övertygad om att Samir var beväpnad. Till slut tvingades Kenneth Johannesson att avlossa ett skott mot Samir. Så snart allt hade lugnat ned sig tog de fram sjukvårdsmaterial för att lägga om Samirs skador. Det kom ytterligare polismän till platsen och de larmade omedelbart ambulans.

http://www.scribd.com/doc/236654367/Orebro-poliser-Catrine-Karlsson-Carl-Wilen-Tuula-Nymark-Arvid-Gunnarsmo-Och-Kenneth-Johannesson-Kraver-Pengar-Utav-Ett-Barn-Polis-psyke-Inte-T%C3%A5l


Polisen Jonas Bohlin kräver skadestånd av ett barn via kriminell åklagare och domare
Jonas Bohlin (målsägande i bilaga 2) har yrkat skadestånd av Samir Khan enligt följande, med 23 000 kr, varav 20 000 kr avser kränkning och 3 000 kr sveda och värk (åtalspunkten 1 i bilaga 2) och med 15 000 kr för kränkning (åtalspunkten 2 i bilaga 2) jämte ränta på beloppen enligt 6 § räntelagen från den 6 december 2011 till dess betalning sker.

Örebro-poliser Jonas Bohlin, Catrine Karlsson, Carl Wilén, Tuula Nymark, Arvid Gunnarsmo och Kenneth Johannesson kräver pengar utav ett barn som "hotat" dem svenska poliserna vars polis-psyke inte tål sådant.3 kommentarer:

 1. Förnamn: Kenneth Ingvar
  Tilltalsnamn: Kenneth
  Efternamn: Johannesson
  Gatuadress: Brunsoppsvägen 5
  Postnummer: 705 10
  Postort: Örebro
  Kommun: Örebro
  Födelsedatum: 1954-08-30
  Född 30/8 1954 i Malung (Kopparbergs län, Dalarna).
  Frånskild man (12/7 1985).

  Sambo:
  Förnamn: Yvonne Carina
  Tilltalsnamn: Yvonne
  Efternamn: Johansson
  Gatuadress: Brunsoppsvägen 5
  Postnummer: 705 10
  Postort: Örebro
  Födelsedatum: 1954-10-12

  Styvson:
  Förnamn: Jesper Robert Kenneth
  Tilltalsnamn: Jesper
  Efternamn: Johansson
  Gatuadress: Brunsoppsvägen 5
  Postnummer: 705 10
  Postort: Örebro
  Födelsedatum: 1991-09-11

  Syster:
  Förnamn: Fall Ingela Anna Christina
  Tilltalsnamn: Ingela
  Efternamn: Holm
  Gatuadress: Hagsandsvägen 3
  Postnummer: 772 90
  Postort: Grängesberg
  Kommun: Ludvika
  Födelsedatum: 1958-06-05

  Syster:
  Förnamn: Hi Lena-Marie
  Tilltalsnamn: Lena
  Efternamn: Olsson
  Gatuadress: Torpvägen 10
  Postnummer: 782 90
  Postort: Malung
  Födelsedatum: 1958-02-10

  Bror:
  Förnamn: Fall Ronny Arvid
  Tilltalsnamn: Ronny
  Efternamn: Johannesson
  Gatuadress: Rörsås 9
  Postnummer: 542 93
  Postort: Mariestad
  Kommun: Mariestad
  Födelsedatum: 1964-04-19

  SvaraRadera
 2. Förnamn: Tuula Leena Linnea
  Tilltalsnamn: Tuula
  Efternamn: Ström Nymark
  Gatuadress: Harriet Löwenhjelms väg 10 F
  Postnummer: 703 53
  Postort: Örebro
  Födelsedatum: 1986-09-10
  Född 10/9 1986 i Huddinge (Stockholms län, Södermanland).

  Gift med:
  Förnamn: Erik
  Tilltalsnamn: Erik
  Efternamn: Ström
  Gatuadress: Harriet Löwenhjelms väg 10 F
  Postnummer: 703 53
  Postort: Örebro
  Födelsedatum: 1983-05-04

  Modern:
  Förnamn: Taimi Helena
  Tilltalsnamn: Taimi
  Efternamn: Nymark
  Gatuadress: Häggvägen 21 B
  Postnummer: 175 64
  Postort: Järfälla
  Födelsedatum: 1955-04-29

  Daddy:
  Förnamn: Tom Kari
  Tilltalsnamn: Tom
  Efternamn: Nymark
  Gatuadress: Häggvägen 21 B
  Postnummer: 175 64
  Postort: Järfälla
  Födelsedatum: 1957-07-24

  Systern:
  Förnamn: Tiinamaria Matilda
  Tilltalsnamn: Tiinamaria
  Efternamn: Karhu
  Gatuadress: Krikonstigen 43
  Postnummer: 196 32
  Postort: Kungsängen
  Födelsedatum: 1985-03-14

  Bror:
  1983-10-30, Nymark, Tuomas Juhani.
  Motionsserien - IFK Mariehamn
  www.ifkmariehamn.com/
  Nymark Tuomas, Blåljusen-

  SvaraRadera
 3. Förnamn: Carl Håkan
  Tilltalsnamn: Carl
  Efternamn: Wilén
  Gatuadress: Bäckvägen 44 A
  Postnummer: 703 75
  Postort: Örebro
  Födelsedatum: 1978-02-10
  Född 10/2 1978 i Badelunda (Västmanlands län, Västmanland).

  Gift med:
  Förnamn: Carina Helena
  Tilltalsnamn: Carina
  Efternamn: Wilén
  Gatuadress: Bäckvägen 44 A
  Postnummer: 703 75
  Postort: Örebro
  Födelsedatum: 1982-04-05

  Madre:
  Förnamn: Britt-Christine
  Tilltalsnamn: Christine
  Efternamn: Wilén
  Gatuadress: Hamre Östergård 155
  Postnummer: 732 95
  Postort: Arboga
  Födelsedatum: 1950-11-21

  Padre:
  Förnamn: Karl Axel Håkan
  Tilltalsnamn: Håkan
  Efternamn: Wilén
  Gatuadress: Hamre Östergård 155
  Postnummer: 732 95
  Postort: Arboga
  Födelsedatum: 1949-04-25

  Bror:
  Förnamn: Tobias Carl
  Tilltalsnamn: Tobias
  Efternamn: Wilén
  Gatuadress: Brohammarvägen 3
  Postnummer: 635 31
  Postort: Kvicksund
  Kommun: Eskilstuna
  Födelsedatum: 1976-04-22

  SvaraRadera