tisdag 6 januari 2015

Polisman Gustaf Hedlund från Uppsala åtalas – Försökte preja bil och sladdade själv in i villaträdgård

Polisman Gustaf Hedlund från Uppsala åtalas – Ska ha försökt preja bil


Polisassistent Gustaf Hedlund åtalas misstänkt för tjänstefel efter en vild biljakt i somras. Enligt åtalet ska han ha försökt preja en bil under en utryckning en tidig junimorgon. Polisassistenten nekar till brott.

– Det är ett väldigt udda mål, säger polisassistentens advokat Leif Ericksson.

Polis Gustaf Hedlund åtalas för tjänstefel för sitt agerande under en biljakt en tidig morgon i centrala Uppsala den 17 juni i somras. Enligt stämningsansökan försökte polis Hedlund preja eller stänga av den jagade bilen utan att rapportera det till sitt vakthavande befäl.

Leif Ericksson är advokat för den misstänkte polisen Gustaf Hedlund, och säger att staten via polis Hedlund nekar till brott och menar att han inte alls ska ha prejat bilen i fråga.

En polisbil och en polisbuss följde efter någon som kört mot rött ljus och kört lite konstigt, och min klient körde sedan om, och skulle in framför. Då tycker åklagaren att det ska prövas om det är en prejning eller inte, även om polis Gustaf Hedlund uppger att det inte är en prejning, utan att han bara skulle in framför honom för att få honom att sakta ner farten. Men då tog han en jäkla fart och det blev en sammanstötning, säger advokat Leif Ericksson."Försökt preja eller stänga"
I stämningsansökan står att läsa att tjänstefelet som kan ha begåtts vid det aktuella tillfället är att polisassistenten Hedlund borde ha larmat vakthavande befäl innan han utförde åtgärden, vilket han inte gjorde.

"Vid 05-tiden på morgonen den 17:e juni 2014 har polis Gustaf Hedlund deltagit i ett förföljande av personbilen X. I samband med förföljandet har Gustaf Hedlund på Torkelsgatan i Uppsala försökt preja eller stänga den förföljda personbilen utan att dessförinnan rapportera den planerade åtgärden till vakthavande befäl", står det i stämningsansökan.

Efter den misstänkta prejningen fortsatte biljakten vidare, och slutade till sist i en villaträdgård. Ett vittne på plats berättade då att han vaknade till "en vild polisjakt" där polisbilen fick sladd och hamnade halvvägs in i villaträdgården.En av poliserna, som färdats i bilen, klagade över nacksmärtor och fördes med ambulans till sjukhus. Det är väldigt vanligt att kriminella poliser, vid olyckor, passar på att försöka bluffa sig till försäkringspengar genom att anmäla "nackskada".

Bilen som efterföljdes av polisen kunde trots olyckan stoppas och de tre personerna som färdades i bilen är blev misstänkta för narkotikabrott. Föraren till den civila bilen misstänks för drograttfylleri och flera trafikbrott.

https://www.scribd.com/doc/251955287/Polis-Gustaf-Hedlund-V%C3%A5rdsloshet-i-Trafik-Uppsala-Stamning-B-5411-14

Förnamn:     Gustaf Erik
Tilltalsnamn:     Gustaf
Efternamn:     Hedlund
Gatuadress:     Munters gata 69
Postnummer:   754 39
Postort:     Uppsala
Födelsedatum:     1981-10-02

Gift med:
Förnamn:     Isabella Ingrid
Tilltalsnamn:     Isabella
Efternamn:     Hedlund
Gatuadress:     Munters gata 69
Postnummer:     754 39
Postort:     Uppsala
Födelsedatum:     1983-02-09


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar