fredag 31 oktober 2014

Polis Janne Hedenstedt åtalas för vållande till kroppsskada - Lät sin hund bita ett barn vid skola

Polis Janne Hedenstedt åtalas för vållande till kroppsskada - Lät sin hund "Bertil" bita ett barn vid skola

Polis Janne Hedenstedt åtalas misstänkt för vållande till kroppsskada och tjänstefel. Han misstänks för att att ha bussat hunden på en 15-årig pojke utanför Uppsala i maj i år. Pojken fick rodnader, svullnader och sårskador på ena armen och benet.

Sveriges dårar vid domstolarna har dömt enskilda för våld mot tjänsteman när enskild försvarat sig mot polishundar som enligt regimens kreatur vid rättsväsendet är "person" och "tjänsteman". Då bör polishunden Bertil från Lomåsens kennel åtalas för misshandel av barn och sättas i fängelse eller avlivas.


Från FUP
Linus Larsson uppger att han och hans kamrater åkte till skolan för att vara på idrottshallens tak. De skulle bara vara där vilket alla ungdomar i Björklinge brukar vara. Om det är soligt väder brukar de ligga och sola på taket. Han tror att det varit så i flera år. De parkerade cyklar och mopeder på baksidan av idrottshallen och han och hans kamrat, Alex, gick runt gaveln på idrottshallen, den sida som är mot en grusplan för att ta sig upp på taket på ett lättare ställe. De andra, Gustav, Dennis och Markus klättrade upp på taket ungefär där mopederna och cyklarna stod. Linus gick före Alex upp på taket och kikade efter de andra och kunde konstatera att dessa redan var uppe på taket. Han vände tillbaka för att möta Alex och såg att denne inte var på taket utan stod nedanför och pratade med Erik, träslöjdsläraren, som kommit på cykel. Han vet inte vad Erik heter i efternamn. Erik hade hejdat Alex från att klättra upp på taket och sa till Linus och de andra att de skulle gå ned vilket de gjorde. De pratade med Erik i tre-fyra minuter och denne berättade att han blivit uppringd av en kamrat som sagt att det var folk på idrottshallens tak och att man även ringt polisen. Det hade varit några andra än Linus och hans kamrater på taket tidigare och det var därför polisen tillkallats. Linus och hans kamrater varken såg eller hörde polisbilarna, två stycken, komma. Han började gå tillbaka mot sin cykel och hade gått genom en dörr som är i stängslet jämns med idrottshallens gavel, de andra kom efter och Erik hoppade upp på sin cykel för att åka iväg men vände tillbaka när denne hörde hur han skrek. När han var 1-2 meter från grinden kom en hund runt hörnet från där mopederna och cyklarna stod. Han gick helt normalt och Gustav var närmast efter honom, bara en lite bit bakom. Alex gick en bit bakom och Dennis och Markus hade stått kvar längst och pratat med Erik.

När han såg hunden var den 1½- 2 meter framför honom och han gick med normala steg. Han stannade upp i steget och hunden kom och hoppade upp på honom framifrån och högg direkt i höger arm. Med hunden fast i armen flyttade han sig ca 2½ meter åt sidan. Gustav har, i efterhand, sagt att han gick förbi Linus och hunden för att se om det kom någon efter den och såg då en polisman komma runt huset. Hunden var lös och inte kopplad. Hundföraren skrek "ligg ned" när han får syn på Linus och hunden och han lägger sig ned. Hundföraren skrek "loss, loss, loss" och fick bända upp gapet på hunden för att få den att släppa. Linus låg helt stilla men skrek och grät. Hundföraren höll i hundens halsband och var inte riktigt med så när hunden släppte hans arm så bet den ett litet hugg i hans vänstra ben, vid knät. Efter att hunden kopplats kom det två poliser till. Hundföraren tog med sig hunden till bilen och kom sedan tillbaka. Poliserna sa till de andra att ställa sig mot väggen och de tog id på dem. Gustav hade sitt id i mopeden så en polis följde honom dit för att titta på det. De ringde föräldrarna. Linus såg att ingen av hans kamrater sprang från platsen, alla befann sig inom ett område på 20 kvadratmeter, ingen försökte fly. Om de sprungit åt ena hållet skulle Erik ha sett det och om de sprang åt det andra skulle hundföraren ha sett dem. Han anser att hundföraren skulle haft hunden kopplad eftersom en hund är som ett vapen. Han vet att det är dumt att vara uppe på taket men alla ungdomar i Björklinge är det. Han tycker att hundföraren kunde ha varit mer generös och frågat hur det gick för honom men de andra poliserna var bra. Linus fick stanna på sjukhuset över natten. Ett av såren på armen syddes med två stygn, det var ytterligare några mindre sår som inte behövde sys. Det gjorde ont i ca två dygn, speciellt den första natten. Han fick äta penicillin i 10-11 dagar. Såren har läkt bra men det syns lite fortfarande. När hunden bet honom i armen kände han nästan inget. Det var som att han blev bedövad. Hundföraren kan inte ha sett när hunden attackerade honom eftersom huset var i vägen. Linus och hans kamrater var inte påverkade av något.


Polis vid polisens internutredningsenhet kallar ett 15-årigt barn för "mannen".
Förnamn:     Janne Olof Folke
Tilltalsnamn:     Janne
Efternamn:     Hedenstedt
Gatuadress:     Husby-Lundby 114
Postnummer:     741 95
Postort:     Knivsta
Födelsedatum:     1973-12-03
Född 3/12 1973 i Enköping (Uppsala län, Uppland).
Gift med:


Förnamn:     Anna Kristina
Tilltalsnamn:     Kristina
Efternamn:     Gissler
Gatuadress:     Husby-Lundby 114
Postnummer:     741 95
Postort:     Knivsta
Födelsedatum:     1980-09-19
Född 19/9 1980 i Frösö (Jämtlands län, Jämtland).

Modern:
Förnamn:     Barbro Märta Elisabet
Efternamn:     Hedenstedt
Gatuadress:     Bergslagsgatan 5 A lgh 1002
Postnummer:     776 32
Postort:     Hedemora
Födelsedatum:     1942-11-18

Fadern:
Förnamn:     Eric Ove
Efternamn:     Hedenstedt
Gatuadress:     Bergslagsgatan 5 A lgh 1002
Postnummer:     776 32
Postort:     Hedemora
Födelsedatum:     1943-09-29
0171-36967, 0225-10232, 070-5313099, 070-5488954.

Systern:
Förnamn:     Annika Barbro Elisabeth
Tilltalsnamn:     Annika
Efternamn:     Hedenstedt
Gatuadress:     Gulkremlagatan 39
Postnummer:     749 45
Postort:     Enköping
Födelsedatum:     1971-06-02
070-4465510


1 kommentar:

  1. http://sveriges-television.blogspot.com/2014/11/fascist-regimens-spioner-luslaser.html

    SvaraRadera