måndag 30 juni 2014

Polisanställd Patrik Houltzen i Malmö lurade till sig bidrag - Stämning B491-14


Polisanställd Patrik Houltzen lurade till sig bidrag


MALMÖ. Den 47-årige Malmöbon Patrik Houltzen satte i system att lura försäkringskassan på tillfällig föräldrapenning. På ett och ett halvt år blev det nästan 125 000 kronor.

Patrik Houltzen är civilanställd hos polisen, och det är chefsåklagare Mats Ericsson vid Riksenheten för polismål, Mats Ericsson, som nu åtalar Houltzen för grovt bidragsbrott. 47-åringe Patrik Houltzen är frånskild och har två pojkar i förskoleålder, som han har delad vårdnad för.

Han har vid flera tillfällen använt falska namnteckningar på frånvarointygen från den aktuella förskolan för att kvittera ut föräldrapenning. De angivna personerna finns inte på förskolan, och chefsåklagare Mats Ericson konstaterar att de påhittade personerna gör brottet grovt.

Försäkringskassan fick tips om skojeriet genom en anonym anmälan utav svärmodern. I anmälan påpekades att han tog ut föräldrapenning trots att han barnen då befann sig hos mamman.

Anmälaren påpekade också att det hände att han åkte utomlands med barnen när han haft sjukpenning. Patrik Houltzen har förnekat brott, men har svårt att förklara bidragen. Han hävdar att de båda pojkarna varit sjuka mycket, och de har smittat varandra. Men i förhör tillstår han också att han betalar av en skuld till försäkringskassan på närmare 125 000 kronor. Men han har till en början ingen riktig förklaring hur skulden uppstått.

Han får frågan om inte försäkringskassan förklarat för honom varför han ska betala tillbaka pengar. Han svarar att han inte minns vad de sa. Senare erkänner han att det handlade om ”oriktiga” utbetalningar. När det gäller de falska namnen på intygen har han lämnat någon förklaring.

http://www.scribd.com/doc/231942373/Patrik-Houltzen-19670426-Polisen-Malmo-Stamningsansokan-Bidragsbrott-B-491-14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar