torsdag 5 juni 2014

Polis Karl-Oskar Knutsen-Öy åtalas för vårdslöshet i trafik

Hastighetsfreak och polis Karl Knutsen-Öy åtalas för vårdslöshet i trafik


Polisbilen rände rätt in i en husvägg med sirener och blåljus påslagna. Hade den bara hamnat en liten bit åt sidan hade den kört rätt in i en hotellentré. Nu åtalas polisen Karl Knutsen-Öy som satt bakom ratten för vårdslöshet i trafik.

Olyckan inträffade på Östermalm i Stockholm i samband med en utryckning i mitten av februari. En taxichaufför som blev vittne till olyckan säger att han också var nära att bli påkörd av polisbilen.

– Jag såg den komma mot mig... han är på väg att klippa mig, men när han såg att han var på min sida vek han av.

Polisbilen körde i stället in i en annan bil innan den slutligen stoppades av husfasaden.


Tilltalad:
19870206, Knutsen-Öy, Karl Oskar
Adress: Kolmårdsvägen 19 Lgh 1101 181 64 LIDINGÖ

Ansvarsyrkanden m.m.
VÅRDSLÖSHET I TRAFIK (0150-K794-14)

Gärning
Knutsen-Öy har den 11 februari 2014, vid förande av polisbil under utryckningmed påkallande av fri väg genom ljud- och ljussignaler på Sturegatan iStockholm, i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som tillförekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna genom att ikorsningen med Linnégatan köra mot rött ljus i alltför hög hastighet och utantillräcklig uppmärksamhet på andra trafikanter, trots att förande avutryckningsfordon mot rött ljus endast får ske under iakttagande av särskildförsiktighet. Till följd av detta har polisbilen först sammanstött medpersonbilen NDC 769 varefter den körts in i en husvägg intill entrén till hotell Elite Eden Park. Skador har uppstått på personbilen, fastigheten och ett trafikljus.
Lagrum1 § 1 st trafikbrottslagen (1951:649)
http://www.scribd.com/doc/228267234Inga kommentarer:

Skicka en kommentar