måndag 9 juni 2014

Polis Anna Lundqvist Kriström, 19710916, från Umeå åtalas för feg misshandel mot vakt - Tidigare dömd för grovt rattfylleri

Polis Anna Lundqvist Kriström dömd för grovt rattfylleri - Åtalas nu för misshandel mot vakt på Folkets Hus


Polis Anna Lundqvist Kriström i Umeå åtalas, misstänkt för misshandel. Polisen har sparkat en man över knäna. Polis Anna Lundqvist Kriström var inte i tjänst den här dagen, 9 december 2013, på Folkets hus i Umeå

- Jag har bedömt det hela som ringa misshandel, säger chefsåklagare Pär G Lindell vid Riksenheten för polismål

Vad kan hända med hennes anställning om det blir en fällande dom?

- Ringa misshandel brukar inte leda till avsked.

Sparken träffade en man som fick smärta och ömhet i båda knäna. I förhör har den åtalade polisen vare sig kunnat erkänna eller förneka brottet.

http://www.scribd.com/doc/228862493/Polis-Anna-Lundqvist-Kristrom-Stamningsansokan-Misshandel-Ume%C3%A5


Dömdes 2012-10-16 för grovt rattfylleri till skyddstillsyn - Behöll polisjobbet och medicineras med antidepressiva


http://corruptiosweden.blogspot.se/2012/05/polis-anna-kristrom-fran-umea-atalas.html


Ansökan om stämning

MÅLNR: B 1310-14

Ansvarsyrkanden m.m.
 

MISSHANDEL (0150-K1324-14)

Tilltalad: efternamn och alla förnamnLundqvist, Anna Kristina, 19710916.
Adress
Orrvägen 14 Lgh 1102, 904 20 UMEÅ


Målsägande

Joel S (företrädd av åklagaren)

Gärning
Anna Lundqvist har den 9 december 2013 i Folkets Hus lokaler i Umeå misshandlat Joel S. genom att utdela en spark mot denne som träffar båda hans knän med smärta och ömhet som följd. Gärningen är att bedöma som ringa brott.

Lagrum
3 kap 5 § brottsbalken
Enskilda anspråk
Joel S. yrkar ersättning för kränkning med 5 000 kr jämte ränta enligt 6 § räntelagen från brottsdagen till dess full betalning sker.

Bevisning
Förhör med målsäganden Joel Sandman till styrkande av påstådd misshandel.
Förhör med tilltalade Anna Lundqvist (kan varken erkänna eller förneka brott).
Vittnesförhör med Kristoffer S. till styrkande av att Anna Lundqvist utdelat minst en spark mot Joel S.
http://www.scribd.com/doc/228862493/Polis-Anna-Lundqvist-Kristrom-Stamningsansokan-Misshandel-Ume%C3%A5

Förhör med S., Joel; 2014-03-31 13:00 diarienr: 0150-K1324-14
Joel S. jobbade kvällen den 9 december på Folkets Hus i Umeå, där det skulle vara en konsert. Han jobbade som scenvakt och var iklädd en reflektväst och svarta byxor så att det skulle synas att han jobbade där. Han stod vid ena sidan av staketet framför scenen. Konserten hade börjat och Joel ser att en man står och dricker öl därinne och det är inte tillåtet under konserten, eftersom underåriga släpps in till denna. I normala fall är det tillåtet men inte vid detta tillfälle. det är olika från gång till gång. Joel uppmärksammade mannen som stod ovanför läktaren där handikappade brukar stå. Han drack öl från en flaska han hade med sig in till lokalen. Joel gick då upp till honom och sa åt honom att det inte var tillåtet att dricka öl där, utan han var tvungen att gå ut till serveringen utanför om han skulle dricka ur ölen. Han uppsystes om att han fick komma in och titta efter han gjort det. Han ville inte gå ut utan stod kvar och drack där och det gick några minuter och Joel gick fram till honom igen och sa åt honom att gå ut, annars var han tvungen lämna konserten och det var bara för honom att välja. Till slut accepterade han att gå ut och det var inga problem för honom nu. Innan han hunnit ut kommer en kvinna fram till honom, som Joel förstår är de antingen ett par eller kompisar. Kvinnan pratar först med mannen och får reda på varför han skall gå därifrån. Hon blir då rasande och börjar skrika, men han hör inte vad, eftersom det är så högt ljud där. Till slut går de i alla fall ut därifrån. Kollegorna Kristoffer Sondell och Ida Wrånge befinner sig också där. När kvinnan kommer utanför lokalen börjar hon skrika åt dom att de är några djävla idioter som förstört deras kväll. Mannen är lugn och försöker också lugna ned henne och de börjar gå där uppe, bort mot trappan som leder till nedervåningen.

Han får liksom dra med sig henne och hon skriker fortfarande att hon ville inte fara därifrån. Joel försöker då förklara för henne att om mannen gått ut och lämnat ölen, så hade det inte varit några problem. Hon börjar käfta emot och blir argare och agerar mot dom. Det "brinner av" för henne när hon står lite snett framför Joel vid sidan. Hon sparkar, som Joel tror med höger fot, och hittar av Joels båda knänfrån sidan med denna spark. Det är bara en spark hon utdelar och som tar mot båda knäna och ingen fler spark utdelas. Joel tänkte då att det inte är okey det hon gör och därför tänkte han ringa till polisen, eftersom hon har gjort sig skyldig till ett brott. Denna kväll jobbar Joel inte som ordningsvakt men han har ett ordningsvaktförordnande och därför känner han till att man inte får göra som hon gjorde och att man kan göra ett envarsgripande i detta fall. När kvinnan ska gå iväg så tar Joel ett tag i hennes armar för att försöka hålla kvar henne. Hon slänger sig då ner på golvet och blir liggande. Joel böjer sig då ner och försöker hålla i henne men han känner att det går inte, eftersom hon hela tiden sprattlar och viftar med sina armar. Han bedömde det då som att det var säkrare att låta henne gå därifrån och släppte därför upp henne. Mannen tar då med sig henne och de går därifrån och utför trapporna. Hon kommer inte tillbaka något mer utan mannen och kvinnan går därifrån. Joel ringer efter detta till polis och dom var en bit bort och kom ej dit direkt. Joel går tillbaka in till konserten men när polisen kommer dit går han ut till dom. Polisen tar upp anmälan och håller ett förhör med honom.

När konserten var slut och folk gått därifrån, upptäckte personalen som jobbade i garderoben att det var två jackor kvar. De ringde till Joel och berättade det och Joel sa till dom att han kunde titta på dem när han började jobba morgonen efter. Vid niotiden på morgonen såg han jackorna som kunde vara deras. Han ringde polisen och berättade det. Polisen hade först trott att det inte gick att identifiera kvinnan som bråkat, men polisen han pratade med sa att Joel kunde se om det fanns något i jackan och Joel hittade då kvinnans legitimation och gav hennes identitet till polisen. Eftersom sparken inte gav några kvarstående skador utan enbart lite ömhet, som han inte kände av dagen efteråt, begär han endast ersättning för kränkning. Eftersom hans mor jobbat på brottsoffermyndigheten frågade han henne om vad han kunde begära och därför begär han 5000:- i kränkningsersättning.
http://www.scribd.com/doc/228859450/Polis-Anna-Lundqvist-Kristrom-FUP-Misshandel-Ume%C3%A5

Förhör med Lundqvist, Anna Kristina; 2014-03-17 13:00 diarienr: 0150-K1324-14
Anna Lundqvist underrättad om rätt till försvarare men ingen önskades vid detta förhör.
Sammanfattning av ljudbandsförhör. Anna Lundqist delgavs misstanke om misshandel 2013-12-09 vid Idun, folkets hus i Umeå, med anledning av att hon sparkat en entrévärd två gånger mot hans knän. Annas inställning till misstanken är att hon förnekar brott beträffande denna gärningsbeskrivning. Det som hände denna kväll var att en grupp som hette Ghost skulle spela på Idun och detta hade Anna sett fram mot jättemycket. Hon gick dit tillsammans med en kompis som heter Thomas Forsberg. När konserten började så hittade Anna inte sin biljett på en gång och hon kände redan då en tråkig inställning, men självklart så skulle hon ju visa biljetten. Någon rolig stämning var det inte just då. Biljetten hade hennes vän eftersom hon inte hade nån ficka i sin klänning.

Dom gick in och hennes sällskap, för henne ovetandes, hade tagit med en öl in. En kom fram till honom och sa att han inte fick ha en öl inne i konsertlokalen. Konserten hade satt igång och det var mörkt i lokalen. Det som skedde sen, var att Thomas bad om ursäkt och sa att de kunde ta hans öl. I det läget trodde båda två att de skulle få fortsätta se på konserten. Men Thomas fick då beskedet att han skulle ut därifrån. Anna tänkte inte på vilken det var som ville avvisa Thomas, om det var entrévärd eller ordningsvakt. Anna blev då väldigt upprörd eftersom det var en konsert som hon sett fram mot att se väldigt mycket. Hon kommer inte exakt vilket ordbyte det var just då och i det läget blev dom väldigt aggressiva mot Anna. Anna kände då att den stämning som varit innan och just nu blev väldigt tryckt. Det var Annas känsla och hon kände att hon blev rädd. Hon får väldigt ofta panikångest så situationen framkallade det. Traumatiska händelser utlöser hos henne en kraftig panikångest. Det hon minns då, som händer, är att dom har tagit tag i henne och det hon tänker och känner då, är att hon bara vill därifrån. Detta händer på väg bort från konsertlokalen och det var två stycken som tagit tag i henne. Hon minns inte om de var där uppe eller om de hade gått nerför trappen men i trappan hände det inte. Hon kommer ihåg att de sliter i hennes armar, men detaljerna vad som sker kommer hon inte ihåg. Hennes upplevelse är stresspanik och hon förstod inte varför dom gjorde som dom gjorde och hon var rädd och ville bara därifrån. Hon förstår att dom hade bestämt att avvisa hennes kompis och om hon då protesterat, så förstår hon också att hon skulle avvisas. Hon blev bara rädd för hon fattar inte vad som händer och dom gjorde ju sin bedömning, men hon minns inte att de sa att de skulle omhänderta henne eller varför de fysiskt tog tag i henne och det var det som utlöste paniken hos henne. Det hon kände var att hon lyckades slita sig loss från dom och springa därifrån och hem.

Anna upplyses om att det påstås att hon utdelat två sparkar mot den enes knän. Hon säger att hon har aldrig försökt att göra det och inte haft något uppsåt att skada någon i den situation då hon är fasthållen. Eftersom hon hade panikångest och var rädd, så var hennes enda tanke att komma därifrån och få gå hem. När sedan hennes kompis kom hem till henne, för att se hur det var med henne, tror hon att de inte pratade så mycket om det som hade hänt för Anna var så upprörd. Först dagen efter pratade de om det och Thomas hade sagt att det inte hade hänt något speciellt förutom att hon slet sig lös och sprang därifrån och därför har hon inte lagt så stor vikt på denna händelse.

Anna upplyses att det påstås att den man som hon hade med sig dit, hade försökt själv att få med sig henne därifrån och att han tappat kontrollen över henne och att hon sprungit tillbaka upp mot entrévärdarna. Det är inget hon kan minnas förutom att hon var jätteupprörd för att de skulle avvisa honom. Hon minns också att hon skulle avvisas för att hon blivit så upprörd. Sparkarna skulle ha skett då, men det är inget hon kan minnas ha skett. Hon tillfrågas också om hon kan minnas att dom två hade lagt ned henne på backen. Hon kan bara minnas att det var ett himla tumult innan hon lyckades slita sig loss. Hon vet bara att de hade hållit fast henne med våld, handgripligen i vart fall. När hon nu hört gärningsbeskrivningen så kan hon tänka sig att hon utan att uppsåtligen ha velat skada någon, tagit sig loss och någon kom till skada.

Det är vad hon kommer ihåg av händelsen. Dagen efter händelsen hade hon och Thomas följts till Idun och hämtat sina jackor som blivit kvar där. Thomas kan ha gått in själv och hämtat dom men de följdes dit. Avslutningsvis säger Anna att under den här episoden, som hon upplever som hotfull för att hon ville ta sig loss, så vet hon inte hur hon tog sig loss, om hon tillfogat någon skada så kan det vara möjligt för att ta sig loss. Någon mening att skada någon hade hon inte. Anna tillfrågas om hur mycket hon druckit och hur det var med berusningen. Hon säger att hon käkat och druckit en flaska vin innan hon kom till Idun. Där fanns det en servering och hon kan inte komma ihåg om hon drack en eller två öl men det var max två. Hon var ju berusad och i kombination med panikångesten så gör det att hon minns knappt, för det blir ju tumult för henne det som har skett. Hon erkänner ju att hon blev väldigt upprörd eftersom hon hade sett fram emot konserten.
Förhöret genomläst och godkänt.
http://www.scribd.com/doc/228859450/Polis-Anna-Lundqvist-Kristrom-FUP-Misshandel-Ume%C3%A5

http://www.scribd.com/doc/228862999/Polis-Anna-Lundqvist-Kristrom-FUP2-Misshandel-Ume%C3%A5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar