tisdag 6 maj 2014

Carina Malmberg vid polisen i Stockholm råkade skicka beslagtagen narkotika till Albaniens ambassad istället för till SKL


Carina Malmberg anställd vid Rikspolisstyrelsen förväxlade två adresser och skickade knark till Albaniens ambassad. Nu får Carina Malmberg en varning för tjänsteförseelse.

Carina Malmberg vid Rikspolisstyrelsen förväxlade två adresser och skickade knark till Albaniens ambassad. Nu får hon en varning för tjänsteförseelse.

Händelsen inträffade i maj förra året.
Ambassadpersonalen i Stockholm hämtade ut ett ovanligt stort rekommenderat paket från posten. När man öppnade försändelsen hittade man två stora plastpåsar märkta N122 ”Cannabis” samt tre små plastpåsar, märkta Nl10, ”pulver”.
Säkerhetschefen valde att kontakta polisen, som konstaterade att paketet innehöll narkotikabeslag från Citypolisen i Stockholm som egentligen skulle ha skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium.
Personalansvarsnämndens utredning visar att en förväxling av adresserna ligger bakom felförsändelsen.
”Datasystemet har en viss fördröjning som medför att trots att rätt adressat angetts kan systemet hoppa tillbaka till den första adressaten i systemets adressbok som då kommer att anges på adressetiketten. I det aktuella fallet har så inträffat”, skriver personalansvarsnämnden i sin disciplinpåföljd.
Den förvirrade hävdar att det rådde personalbrist och var stressigt när misstaget inträffade. Men personalansvarsnämnden anser att Carina Malmberg varit oaktsam och ger denne en varning.1 kommentar:

 1. Förnamn: Eva Carina
  Tilltalsnamn: Carina
  Efternamn: Malmberg
  Gatuadress: Stopvägen 57 lgh 1202
  Postnummer: 168 35
  Postort: Bromma
  Kommun: Stockholm
  Födelsedatum: 1961-05-06
  Född 6/5 1961 i Heliga Trefaldighet (Kristianstads län, Skåne).

  SvaraRadera