söndag 1 april 2012

Socialbidragstidningen "Folket" (Anna Mi Skoog) sprider lögner om polisens framgångar

Mikael Backman – biträdande operativ chef på Sörmlandspolisen.

Nedan kan Ni läsa en skitartikel av en sopa till journalist som sprider lögner om polisens framgångar...

Framgångsrik insats mot gängkriminalitet avslutas i vår Men arbetet mot grov organiserad brottslighet fortsätter

Polisen har sedan i höstas arbetat med en särskild insats mot grov organiserad brottslighet i Eskilstunas krogmiljöer – en insats som gett bra resultat. Inom några månader ska den avslutas.

– Men det betyder inte att vi avslutar vårt arbete mot grov organiserad brottslighet. Det arbetet har alltid hög prioritet, försäkrar Mikael Backman, biträdande operativ chef på Sörmlandspolisen. Sörmlandspolisen har sedan i höstas arbetat med en extrainsats mot den grova organiserade brottsligheten, särskilt i krogmiljö.
– Det handlar om att påverka en del personer som finns ute i krogmiljön och har en tendens att exponera sig i för hög grad i Eskilstuna. Vi har punktmarkerat vissa individer och vi har kunnat gripa och lagföra en hel del personer. Vi har också gjort flera vapenbeslag, säger Mikael Backman. Syftet med insatsen har varit brottsförebyggande.

– Det är alltid vanskligt att dra för stora slutsatser av vilka långsiktiga effekter en insats kan ge. Men vi tycker att det har gått bra, säger han.

Lägger inte ner någon verksamhet
 
Insatsen kommer att pågå några månader till. Exakt när den avslutas vill polisen självklart inte säga.

– Det är inte så att vi lägger ner någon verksamhet. Att vi jobbar med tidssatta insatser är inget konstigt. Så jobbar vi hela tiden. Vi utgår från de behov vi kan se och fördelar resurserna utifrån det. Och det är inte konstigt om tidssatta insatser byter skepnad. Men det här innebär inte på något sätt att vi avslutar vårt arbete mot grov organiserad brottslighet. Mikael Backman lyfter också fram det arbete som görs i samverkan mellan kommunen och polisen mot den grova organiserade brottsligheten. Och det finns en möjlighet att de framgångsrika insatserna kan fortsätta.

– Vi gör alltid en slutuppföljning då man ser på vad insatsen gett och hur behoven ska prioriteras i nästa steg. Vi kanske fortsätter med liknande insatser, säger Mikael Backman.Tidningen "Folket" stjäl 6 miljoner årligen av svenska folket, och använder pengarna till att beljuga dig.- Och nedan läser Ni sanningen om polis Mikael Backman och hans kumpaner

I början av år 2004 griper polis Backman en steroid-pundare och stortjallare vid namn Max Åström för vapenbrott och narkotikabrott. Stockholmspolisens civile grovt kriminella infiltratör Max Åström börjat att sjunga som en kanariefågel till Gunnar Appelgren och hans stjärtgosse Mikael Backman. Åström berättar bl.a. att han får vapen och knark av polis Olle Liljegren som han säljer vidare. Poliser Appelgren och Backman förstår att detta är stort och att polisledningen i Stockholm med Leif Jennekvist, Ali "Putte" Lindholm, Sten Heckscher i spetsen är djupt involverade i vapenhandel/knarkhandel med Sveriges gäng.

Dom korrupta åklagarna Katarina Johansson-Welin/Magnus Elving får ärendet. Tips till polisledningen ges av bl.a. av åklagarna och Mikael Backman att polis Olle Liljegren snart kommer att gripas, så att högsta polischeferna får gott om tid att sopa igen alla spår som leder till dem. Polisledningen begär möte med dåvarande justitieminister, Thomas Bodström, eftersom polisledningen vill skydda sig själva från åtal om grovt vapenbrott/grovt narkotikabrott. Polisledningen vet att faller ledningen så faller Thomas Bodström.

Härvan kring polisledningens vapenförsäljning till gäng sedan 1994 så kan läsa mer om, klicka på länken nedan.

http://www.scribd.com/doc/140378119/Polisens-Vapenhandel-Corruptio-JournaliInga kommentarer:

Skicka en kommentar