fredag 13 april 2012

Brottsling Tomas Norin skyddar kriminell kollega

Kriminella poliser skyddar kriminella kollegor
Polis Tomas Norin är en utav cirka 15000 kriminella poliser vilka begår brott och skyddar kriminella kollegor på daglig basis för att rädda sitt eget arsle (ansvarig). Läs nedan vad svinet Tomas Norin har att säga om sin kriminella (yrkesbrottsling) kollega.

Snattande polis får behålla jobbet

En polisman som åkt fast för snatteri två gånger får behålla jobbet. Polismyndigheten har avslutat det senaste ärendet utan åtgärd.
Polismannen ertappades i en livsmedelsbutik i Motala hösten 2011. Personalen fattade misstanke och det visade sig att han hade plockat på sig smågodis och ett korvpaket för totalt 38 kronor. I förhör hävdade polismannen att allt var ett missförstånd, men händelsen ledde till straf­föreläggande i form av penningböter på 800 kronor. Han riskerade också prövning i Pan, Personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen, som avgör om en polis ska avskedas, få disciplinpåföljd eller stängas av från sin tjänst. Nu har Polismyndigheten i Östergötland bestämt att ärendet inte ska skickas vidare till Pan. Av beslutet framgår att det inte är första gången som polismannen bötfällts för snatteri. År 2005 fick han 500 kronor i penningböter och myndigheten beslutade då att omplacera honom till inre tjänst.

– Vi har hållit ett samtal med personen och diskuterat beslutet. Som vi ser det lägger det här inte hinder i vägen för den tjänst som han har i dag, säger Tomas Norin, biträdande polisområdeschef i Motala.

Enligt myndighetsledningen har allmänhetens förtroende för polisen skadats, men med hänsyn till framför allt det låga värdet på stöldgodset avstår man från att ta upp frågan om prövning om fortsatt anställning.
Men polismannen får inte någon ny chans. I beslutet står att om han skulle återfalla i brott ”talar starka skäl för att ett sådant förfarande bör inledas”.

– Jag har inget att säga alls, det här är ett avslutat kapitel, säger han när han ombeds att kommentera ärendet.

2 kommentarer:

 1. Norin, Sören Tomas, 1954-12-17. Född i Säby (Jönköpings län, Småland).

  Norin, Inga Gunilla Maria, 1958-03-25. Född i Säby (Jönköpings län, Småland).

  Norin, Niklas Johan, 1981-08-12. Född i Partille (Göteborgs och Bohus län, Västergötland).

  Norin, Ida Maria Ruth, 1985-03-30. Född i Säby (Jönköpings län, Småland).

  SvaraRadera
 2. Rikspolisstyrelsen (212.181.34.114) [IP Address]
  Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

  www.google.com — tomas norin

  26 Nov 2012 14:59:30
  corruptiosweden.blogspot.se/2012/04/brottsling-tomas-norin-skyddar.html

  SvaraRadera