fredag 11 november 2011

Fördröjd våldtäktsutredning gällande sonen till en polis

Fördröjd våldtäktsutredning gällande sonen till en polis

Medelpad Mannen anmäldes för nästan två år sedan för våldtäkt, grov kvinnofridskränkning och olaga hot. Eftersom han bor i Medelpad skickades anmälan till Sundsvall och därefter uppges ingenting ha hänt. Till saken hör att hans far är polis.
- Jag har full förståelse för att kvinnan JO-anmäler ärendet. Utredningen har tagit alldeles för lång tid, säger hennes målsägarbiträde Per Borgblad.
Det var i januari 2010 som kvinnan polisanmälde sin tidigare sambo. Eftersom hon anser att hennes ärende har försummats har hon nu vänt sig till Justitieombudsmannen. Till JO uppger kvinnan att hon vid flera tillfällen har kontaktat polisen i Sundsvall, och att hon fått till svar att hennes anmälan inte är tillräckligt prioriterad.
- Det handlar om grova brott och det ska absolut inte ta den här tiden. Det har ju nästan gått två år, säger Per Borgblad.
I kvinnans JO-anmälan framgår det att hennes exsambo är son till en polis och mellan raderna kan man ana att hon misstänker att det kan ha ett samband med fördröjningen.
- Det vill jag inte tro, men jag vet inte var det sitter fast. Det är fullständigt oacceptabelt, säger Per Borgblad.
JO har nu beslutat inleda en utredning om huruvida polisen har underlåtit att vidta utredningsåtgärder. Polisen i Västernorrland ska innan den 19 december i år göra en utredning och yttra sig över anmälan.
Kvinna uppger att en konsekvens av den långa tiden som har passerat är att hon har mist sitt kvarskrivningsskydd.

http://www.divshare.com/direct/16151334-12d.PDF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar