torsdag 13 oktober 2011

Polis Catrin Åkerlind dömd för häleri


Polis Catrin Åkerlind får sparken

Publicerat: onsdag 10 november 2010 , Nyheter P4 Radio Stockholm
Catrin Åkerlind, 43-årig polis från Nacka, dömdes idag till villkorlig dom för häleri sedan hon pantsatt en grannes stulna smycken. Hon kommer också att avskedas från sitt jobb enligt polisens personalansvarsnämnd.

Polisens godsspanare hittade de stöldanmälda smyckena vid en av sina rutinkontroller med pantbanken. Det visade sig då att polisen stod som pantsättare och en utredning inleddes.
Polisen brukade då och då passa sin grannes katt och hade därför tillgång till grannens nycklar. Denna hade upptäckt att smyckena var borta men såg inga tecken på inbrott i lägenheten.
I samband med åtalet sade vice chefsåklagare Kay Engfeldt till TT att han inte kunnat bevisa att polisen stulit smyckena men att hon hade en "egendomlig förklaring" till att hon haft dem i sin ägo.

http://www.divshare.com/direct/15934799-48e.pdf

Förnamn:     Anna Catrin Helena
Tilltalsnamn:     Catrin
Efternamn:     Åkerlind
Gatuadress:     Klubbacken 45 lgh 1205
Postnummer:     129 39
Postort:     Hägersten
Kommun:     Stockholm
Församling:     Hägersten
Födelsedatum:     1967-06-06

2 kommentarer:

 1. Polis Catrin Åkerlind pantsatte grannens smycken

  En polis från Nacka åtalades på fredagen för häleri sedan hon pantsatt sin grannes stulna smycken.

  Publicerad 11 juni 2010 - 00:43
  Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

  Dela via e-mail
  Skriv ut

  Polisens godsspanare hittade de stöldanmälda smyckena vid en av sina rutinkontroller med pantbanken. Det visade sig då att poliskvinnan stod som pantsättare och en utredning inleddes.

  Grannen och poliskvinnan bodde i samma uppgång och brukade vattna varandras blommor. De hade tidvis tillgång till varandras lägenheter. Något inbrott hade inte anmälts av grannen.

  -Jag har inte kunnat visa att det rör sig om en stöld, men den åtalade har en egendomlig förklaring till det inträffade, säger vice chefsåklagare Kay Engfeldt till TT.

  Riskerar avsked
  Polisens son påstås ha hittat smyckena i soprummet i huset där familjerna bor och rapporterat det till polisen, i det här fallet till sin egen mamma. Hon medger att hon senare pantsatt smyckena, men uppger att hon trodde att de var hennes egna eller barnens.

  Smyckenas belåningsvärde var närmare 9.000 kronor, men det verkliga inköpsvärdet mycket högre, enligt åklagaren. Det handlar om en guldklocka och flera guldsmycken.

  Det är oklart om poliskvinnan kommer att avskedas på grund av brottet, eftersom polisens ansvarsnämnd ännu inte yttrat sig i ärendet.

  SvaraRadera
 2. Rikspolisstyrelsen (147.186.254.98) [IP Address]
  Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

  6 Dec 2012 16:58:19
  corruptiosweden.blogspot.se/2011/10/polis-catrin-akerlind-domd-for-haleri.html

  SvaraRadera