fredag 28 oktober 2011

Chefsrådmannen Stefan Wikmark skall anhållas och slängas i fängelse!

Horungen Stefan Wikmark skall sitta i fängelse i dom kränkta kvinnornas hemland!

Kvinnor i heltäckande slöja avvisades från rättssal

Publicerad 2011-10-28
Vid en häktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt på fredagen tilläts inte tre kvinnor i heltäckande slöja närvara som åhörare. Paul Lappalainen hos diskrimineringsombudsmannen, DO, tycker att avvisningen är märklig. Vid häktningsförhandlingen i Göteborg som behandlade en man misstänkt för förberedelse till mord, avvisades tre kvinnor i heltäckande slöjor av vakten som hänvisade till maskeringsförbudet.

– Jag ansvarar för ordningen i rättssalen, och anser inte att jag kan göra det om jag inte ser åhörarnas ansikten, sa chefsrådmannen Stefan Wikmark till TV4- nyheterna.

Paul Lappalainen som är seniorexpert hos DO säger till Expo.se att han har svårt att tro att det är tillåtet att avvisa kvinnor i slöja från rättssalar enbart på grund av deras klädsel. Han tycker att det här fallet skulle vara intressant för DO.

– Det skulle vara ett sådant fall som skulle vara intressant om det anmäls till DO. Det är bra om frågan om diskrimineringen i detta utreds, säger han.

Men Lappalainen menar att behandlingen av de tre kvinnorna sträcker sig utöver DO. Enligt honom är det också en fråga om hur vi ser på rättssystemet och offentligheten.

– Det här kan lika gärna anmälas till justitieombudsmannen. Så vitt jag vet är rättegångar i Sverige i allmänhet offentliga och det är inte olagligt att bära heltäckande klädsel, säger han.


Förnamn:     Stefan Gunnarson
Efternamn:     Wikmark
Gatuadress:     Cinnobergatan 39
Postnummer:     421 65
Postort:     Västra Frölunda
Kommun:     Göteborg
Församling:     Näset
Födelsedatum:     1942-01-12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar