onsdag 30 mars 2011

Åklagarna Katarina Johansson Welin och Magnus Elving styrdes utav Thomas Bodström för att sätta dit polis Olle Liljegren

Katarina Johansson Welin och Magnus Elving är brottslingar som är på fri fot trots att dom har begått mycket grova brott mot Olle Liljegren.http://www.scribd.com/doc/181344707/Katarina-Johansson-Welin-Par-G-Lindell-Nils-Oberg-Thomas-Bodstrom-Leif-Jennekvist-Carin-Gotblad-Mats-Melin-Korruption-Landsforraderi-p

Målet mot poliskommissarie Olle Liljegren

Hårda anklagelser i polismålet

Advokaten hävdade att åtalade kommissariens chefer medvetet skyddas.. Ordkrig utbröt i går mellan åklagarna och försvaret i målet mot kommissarie Olle Liljegren.

Advokat Per Liljekvist hävdade att "någon" beordrat att Liljegrens chefer ska skyddas.
- Så uttalar man sig inte! röt kammaråklagare Magnus Elfving.
Försvarets antydningar har vuxit sig allt starkare i rättegången i Svea hovrätt. Åklagarna som åtalat kommissarie Olle Liljegren för grovt narkotikabrott och grova vapenbrott ska, enligt advokat Per Liljekvist, medvetet ha bortsett från sådant som pekat på att även Liljegrens chefer inom länskriminalen kan ha gjort fel.
I går, efter att åklagarna yrkat på sju års fängelse för Liljegren, gick advokaten ännu längre och talade öppet om en dold agenda.
- Jag är rädd för att det blivit politik som hämmat utredningen. Jag misstänker att man fått instruktioner om att skydda cheferna, sade Liljekvist och riktade sig mot chefsåklagare Katarina Johansson Welin och kammaråklagare Magnus Elfving.
Liljekvists ord gjorde Elfving arg som ett bi.
- Det börjar bli allvarligt när en advokat insinuerar att åklagarna tagit emot instruktioner. Så uttalar man sig inte till åklagare i en rättegång, det är kränkande! röt han och krävde svar på vem som skulle stå bakom de påstådda instruktionerna.
Per Liljekvist återkom dock inte i ämnet.
Tidigare hade de båda sidorna gjort sitt bästa för att sänka respektive haussa trovärdigheten hos rättegångens nyckelvittne, Olle Liljegrens informatör "Assar".
Åklagarna hävdade att "Assar" sagt sanningen om sina och Liljegrens brottsprovokationer i olika vapen- och narkotikaaffärer. Per Liljekvist kontrade med att informatören ljuger för att få sitt straff sänkt.
"Assar" som erkänt både narkotika- och vapenbrott, dömdes till lindriga tre års fängelse i tingsrätten. Men hans försvarare, advokat Nils Uggla, menar att hovrätten måste mildra påföljden ytterligare och pekar på att "Assars" dubbelspel för polisen gjort att han i dag lever under dödshot.
- Han har litat på Olle Liljegren och hört att Olle fått stöd från sina chefer. Nu är han dömd till ett liv i exil. Han kommer inte kunna ha kontakt med sin familj, vänner eller arbetskamrater.
Liksom Per Liljekvist riktar Nils Uggla hård kritik mot länskriminalen i Stockholm och dess chef, Leif Jennekvist. Jennekvist hävdade i förra veckan att han över huvud taget inte känt till "Assar".
- Det hade varit önskvärt om alla höga poliser varit lika uppriktiga i sina förhör, sade Uggla.
Stefan Lisinski

http://corruptiosweden.blogspot.se/2011/02/vallande-till-annans-dod-i-minst-20.html


1 kommentar:

  1. Domstolsverket (159.190.251.56) [IP Address]
    Sweden Stockholm, Stockholms Lan, Sweden

    11 Dec 2012 10:27:29
    corruptiosweden.blogspot.se/2011/03/aklagare-katarina-johansson-welin.html

    SvaraRadera